Bedrijfsuitjesgids.nl

Bedrijfsuitje kaarsen maken

Kaarsen maken

Bedrijfsuitje workshop kaars maken

Imkerij ’t Schuurtje - Oud Loosdrecht (Utrecht)


De imkerij is helemaal ingericht om jong en oud op een leuke manier kennis te laten maken met het wonderlijke leven van de honingbij. De bijen zijn achter glas te bekijken in een speciaal daarvoor gemaakte kast.

Wij verzorgen uw High tea of boerenlandlunch met veel plezier. We werken graag samen met streekproducenten en verwerken de ingrediŽnten in onze lunches en High tea’s.

We staan graag voor u klaar om uw team -of familie uitje, verjaardagsfeestje of vergadering tot een leuke belevenis te maken.

WORKSHOPS

Kruiden badzout en gastenzeepje maken
Welkom met een heerlijk kopje verse kruiden thee met een stukje honingkoek.
Een rondleiding langs de bloemen en kruiden borders met uitleg over de gezonde werking van kruiden en de invloed van hun geuren op ons welzijn
U gaat zelf aan de slag en maakt met meerdere kruiden een heerlijk weckpotje badzout.
U leert met gietzeep een eigen gasten zeepje maken.
De overgebleven kruiden worden verwerkt tot een kruidentoefje.
Een oud gebruik is om dit toefje te bevestigen aan de voordeur ter verwelkoming van uw gasten.

Zomerkaarsen
U leert de basisprincipes van het kaarsen dompelen en gieten met paraffine. Omdat we in deze tijd van het jaar graag buiten vertoeven staan tuinfakkeltjes van bijenwas in deze workshops op het programma. U maakt vier fakkeltjes voor binnen of buiten. Deze roltechniek kunt u combineren met het gieten van een buitenpot. Met natuurlijke materialen zoals grassen, gedroogde bloemen decoreert u de gietkaars. De 5 zelfgemaakte kaarsen neemt u leuk ingepakt naar huis.

Najaarskaarsen “Pompoenen”
U leert hier de basisprincipes van het dompelen en gieten. U dompelt een bol kaars en giet enkele decoratieve drijfkaarsjes. Op een schaal kunt u deze bol kaars versieren met natuurlijke herfstmaterialen, al dan niet gedompeld in vloeibare was. Zo maakt u een sfeervolle tafeldecoratie, van pompoenkaars en drijfkaarsjes in combinatie met natuurlijke materialen.

Winterkaarsen “Kransen”
Deze workshop is een combinatie van bloembinden en kaarsenmaken. U maakt een prachtige kerst krans in de kleuren van uw interieur. De kerstkrans is lang houdbaar en de kaarsen die u in de krans verwerkt maakt u zelf. U maakt met uitsteekvormen en de gietplaat wasfiguren die u als extra versiering verwerkt in de krans.

Graag tot ziens op onze landelijke imkerij.

Imkerij ‘t Schuurtje
Tel. 035 623 62 82

E-mail: info@imkerij.nl

www.imkerij.nl
 


Imkerij kaarsen maken